Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Καλαμάτα!

Εδώ μπορείτε δείτε κάποιες αντιπροσωπευτικές εικόνες του σχολείου μας, να ενημερωθείτε για τον τρόπο λειτουργίας του, για τα μαθήματα και τα εργαστήρια, για τις ποικίλες δραστηριότητες και τη συμμετοχή των μαθητών σε προγράμματα Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών.

Το σχολείο μας ανήκει στην Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση και σ’αυτό φοιτούν μαθητές με αναπηρία και διαπιστωμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Στεγάζεται δίπλα στην Αγία Κυριακή στα Ακοβίτικα Καλαμάτας.

Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2002 και αρχικά λειτούργησε με 18 μαθητές. Σήμερα φοιτούν 40 μαθητές από 14 έως 23 ετών. Η φοίτηση διαρκεί 6 έτη.

Στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Καλαμάτας εκτός από το εκπαιδευτικό προσωπικό προσφέρει τις υπηρεσίες του και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό όπως κοινωνική λειτουργός, εργοθεραπευτές, σχολική νοσηλεύτρια, ψυχολόγος και λογοθεραπευτής, καθώς και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Υπάρχουν τμήματα με ειδικότητες:

  • Παραγωγής φυτικών και ζωικών προϊόντων
  • Χειροτεχνίας
  • Αυτόνομης διαβίωσης
  • Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής

Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διδάσκονται τα μαθήματα της Γλώσσας, Μαθηματικών, Μουσικής, Φυσικής Αγωγής, Πληροφορικής, Κοινωνικής και Επαγγελματικής Αγωγής και Καλλιτεχνικών.

Οι εξειδικεύσεις των εργαστηρίων περιλαμβάνουν δραστηριότητες ευέλικτης ζώνης που διευκολύνουν την κοινωνικοποίηση και την προετοιμασία για την επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών. Οι μαθητές υλοποιούν στο σχολείο προγράμματα αγωγής υγείας, αγωγής σταδιοδρομίας, περιβαλλοντικά κτλ.

Κριτήριο του πολιτισμού κάθε κοινωνίας αποτελεί η πρόνοια και η φροντίδα που παρέχει στα αδύναμα μέλη της. Η στήριξη και ομαλή λειτουργία των σχολείων ειδικής αγωγής από την πολιτεία, ειδικά σήμερα θεωρούμε ότι δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά επιβεβλημένη ανάγκη και ταυτόχρονα δικαίωμα των ΑμΕΑ. Η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και της προκατάληψης απέναντι στα ΑμΕΑ, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, της αποδοχής, της αγάπης και της φροντίδας προς τους συνανθρώπους μας αφορά ΟΛΟΥΣ και αποτελεί το στοίχημα της κοινωνίας μας


1 responses to “ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

  1. Ο/Η Δημήτρης Λαγωνικακος λέει:

    Ειμαι ο Γραμματέας του σωματείου Καρέλια θα ηθελα να με πάρετε ενα τηλ στο 6940216107 για τα γάλατα Ευχαριστώ

Σχολιάστε